lørdag 13. november 2010

Av og til er det enkle veldig godt

Når det er høst og blåser lett på de resterende bladene på trærne, er det godt å kose seg med bakverk til formiddagsmat inne i varmen.

Etter å ha sett gjennom kjøkkenskapet og kokebøkene, var det til slutt en gammel klassiker, med hjelp av Ingrid Espelid Hovig, som trakk det lengste strået - scones med smør og syltetøy.

Scones  (16 stykk)
350g hvetemel
3ts bakepulver
1/2ts salt
2ts sukker
50g margarin
2 1/2dl melk

1. Sikt mel, bakepulver, salt og sukker i en bolle. Smuldre inn smøret. Lag en grøft i midten og hell i melken. Rør raskt sammen, deigen skal være litt klissete og løs. Den skal ikke være seig. 

2. Ha deigen på benkeplate med en god del mel på. Rull lett sammen til en tykk pølse og del i fire. Gjør det samme med hver av de fire delene og du har 16 små deler. Form dem, børst av overflødig mel og legg dem på bakeplate med bakepapir.

3. Stekes midt i ovnen - 250°c i 10 minutt.

Ingen kommentarer:

Legg inn en kommentar