torsdag 13. oktober 2011

Brødbakst

Det passer ekstra godt med nybakt grøvbrød en litt kald og sur høstkveld. Jeg innrømmer gjerne at brødene ikke ble bakt akkurat i kveld, men jeg kom på disse bildene da jeg måtte rydde brødene ut av fryseren. 


De er veldig gode med 100g valnøtter i, men fungerer bra med andre nøtter eller frø. Dette er en super basisoppskrift. Brødene hever 45 minutt før elting og 40 min etter elting. De stekes så på 200grader i 45 minutt.



Hvorfor måtte jeg ta brød ut av fryseren, lurer du kanskje på... På grunn av forrige søndags fangst... her er et lite bilde av hva som ligger i fryseren min.


Ble omtrent 55 liter. Vi måtte ha koteletter til middag med amerikansk blanding (som vi plutselig hadde tre pakker av i fryseren), boller til kaffen og lunsj i to dager og mye brødmat de neste dagene.

1 kommentar:

  1. Tjihi, vi måtte gjøre det samme da jeg iset av fryseren i sommer... Boller og brød og muffins i laaaangebaner... Men det er jo så godt da:) Jeg baker brød hver uke, det er bare det guttene vil ha. Har nok skjemt dem litt bort hehe.

    Klem fra Hege

    SvarSlett