onsdag 15. desember 2010

Plommelikør

I høst flyttet vi til nydelige omgivelser, langs Sognefjorden, og fikk fem plommetrær med på "kjøpet" ("leiga" er vel et mer korrekt ord.)
Det er mye man kan gjøre med plommer, og vi var villig til å prøve det meste. Plommesyltetøy var en selvfølge. Men enda mer spennende - plommelikør!

Plommene ble høstet og satt på glass med sukker og sprit. I over to måneder har det stått og godgjort seg, mens mannen har snudd og vendt på glassene. Nå var det klart for å hente inn den spennende drikken. 


Plommene ble lagt i bokser. De er nå i fryseren, i vente på en bedre skjebne... Hvilken skjebne det blir, vet vi ikke. Vi tar gjerne imot forslag.


Så var det bare å helle på flasker...


...og nyte herligheten! 

(Hvor lang tid etter fødsel kan men nyte herligheten egentlig??)

3 kommentarer:

  1. Av plommene kan du lage mange spennende desserter. f.eks. Tilslørte plommepiker, Plommer og krem i kaker etc. etc. Bare å bruke fasntasien. Den er tilstede det forstår eg.
    Bland og mix. Kjempeblogg. Takk. Hilsen meg på nRøttingen

    SvarSlett
  2. Jeg stemmer for å nyte en pitteliten sup av plommelikøren rett etter fødsel. Det er jo en bragd å feire :D Selv hadde vi både champagne og chablis med på fødestua, men orket ingen av delene ;)

    SvarSlett